Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2008 15:08 - Лична непоносимост - Божия непоносимост
Автор: vminev Категория: Други   
Прочетен: 1317 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 18.05.2009 10:56


(написано за тези, които се определят като  "нетрадиционно", "неправославно" вярващи

  В живота си като християни ние всекидневно се сблъскваме с неща , които не ни харесват, неща, които не само не понасяме, но и имаме душевна алергия към тях. Това може да са поведенчески модели, отношения към нас, ситуации на напрежение и приближаващ конфликт, в които моменти, ние имаме склонността да сметнем нашата непоносимост и гняв  за правилни, в съзвучие и хармония със Словото, със Самият Него.

Да , наистина, Давид каза : “ Не мразя ли , Господи , тези, които Те мразят ?! Със съвършенна омраза ги мразя,- за неприятели ги считам !!!” . Нека, обаче , преди да изплюем поредното “Амин “ , да вникнем в смисъла на думите на Давид, в това, което той всъщност каза! Той написа , че –1-  мрази не просто тези, които го дразнят, но тези, които МРАЗЯТ НЕГО, СВЯТИЯТ!  и  –2-  не само ги мрази , но  и ги счита за неприятели ,за врагове! Безспорно, Давид говори и за това, което ние наричаме “духовен еквивалент  -  нашите духовни врагове, демоните, но и има нещо друго. Неприятели на Бога са всички невярващи, бунтовни хора, с незачитане на Исус в живота си..., а ние много често просто сме благосклонни към тяхното “неверие”. Не говоря да ги мразим и отбягваме, но имам впредвид тяхната невидима омраза към Бог и нашият абсурден поглед и отношение към този прецедент  е : -   Е , Бог Е Любов .... Относно взаимоотношенията между нас, вярващите , искам да кажа :  - Време е да подредим приоритетите си в живота СПРЯМО ЕВАНГЕЛИЕТО, А НЕ ДА  ПОДРЕЖДАМЕ ЕВАНГЕЛИЕТО СПОРЕД ПРИОРИТЕТИТЕ В ЖИВОТИТЕ НИ !  Време е да загубим животите си . Време  е да кажем на мнозина : “ Кой ми е истинският брат и баща и майка? Не тези ли ,които обичат и следват Господа ?!! ” Стигайки до крайност / може би за нас, постмодерното християнско общество / ,ап. Павел изрича ужасяващите думи от 1Кор.16:22 :   

  
   Който не люби Господа , да бъде проклет !

Нашият Господ идва !    ;


                       
същото виждаме и в писмото към

Галатяните 1:9 :

  “ Както ей- сега казахме, - пак го казвам : някой ви проповядва друго благовестие ,                                                                                                              Ако                                                              освен онова, което приехте, нека бъде проклет !

 Краен ли е Павел ?! Дали това е просто емоционален изблик на един изпуснал за малко нервите си Христов служител ? Ако беше такъв случаят, спороед мен, ап. Павел щеше да вметне, че това е  казано от неговата човешка слабост, както и споменава в 2 Кор.11 :21 :


“ ... но с каквото се осмелява някой да се хвали 

 / в безумие говоря !/ ,- осмелявам се и аз ! ” ;

                                                                в Гл.12: 1, 11:

 Принуден съм да се хваля...”

   “ Станах безумен !  -   вие ме принудихте ...”                                                        

 

 
Не искам да проповядвам нова доктрина, според която ни са дава право  да проклинаме хората, но просто разисквам Божието Слово.  Да, наистина , “Съдът е немилостив към този, който не е показал милост; милоста тържествува над съда ! Яков 2:13 , но нека да не прибягваме до грешката на нашето естество- да приемаме едностранно Личността, думите, и характера на Триединният Бог! В писмото до  Евреи е написано :

Внимавайте да не презрете Този, Който говори ,

защото  ако ония
/случаят с 40г. стоене в пустинята - мое пояснение/

не избягнаха наказанието ,  като презряха Онзи, Който ги предупреждаваше   от земята,                                                                                               то колко повече няма да избегнем

   / наказанието - мое пояснение/    ние, ако се отвърнем от Този , Който предупреждава / сега ! / от небесата ! 12 :25


 
Нека да размислим за миг върху тези редове.  Малко по- горе е написано, че ние сме пристъпили “ .... при Исуса , Посредника на Новият Завет, и при поръсената кръв, която говори по- добри неща от Авеловата .”  писмото до евреите,12:24 .  Точно това ми е липсвало винаги /предполагам –

и на вас ?/ : откровението, съзнанието за реалността на нещата, не просто емоционална разчувственост, докато “чета Словото “ ;  живата картина, не просто стихове пред моите очи...

  Затова наскърбяваме често Духа ;- защото нашето тесногръдие и плиткост са излезли отдавна извън времето на нашето детинство, защото сме се затворили в нашият “християнски свят” и сме сляпи и глухи към   “...Чийто глас разтърси тогава земята ... ” Евр.12:26 ,а “... в краят на тези дни ни говори чрез Сина, Когото постави Наследник на всичко ...” Евр.1:2 ... Дали сте съгласни, или не – няма значение,- статистиката сама говори за това; дали сме “ Ихавод   / Славата на Израил се отне / , или се приближаваме до “... Църква славна, без петно, или бръчка, или друго такова нещо, но да бъде свята и непорочна !” Ефес. 5:27 : къде са проявленията от чудеса и знамения на Святият Дух? Днес се смята за чудо ако някой е изцелен от главоболие, да не говорим за сериозни бичове като рак, тумор .

И не липсата на чудесата са проблема, но липсата на дълбоко присъствие на Духа..., а ние казваме : Бог Е тук ! Алилуя ! Колко празно и глупаво ! Ако той Е между нас много от нас ще паднат мъртви / Деяния 5:1- 11/ , други ще ослепеят, като магьосника Елима / Деяния 13:8- 12/, или ще чуят режещите думи : “Парите ти заедно с тебе да погинат !”/ Деяния 8:20/, “ По тази причина     / неразбирането на Господното Тяло и Неговият Завет и вечеря - мое добавяне/ мнозина между вас са слаби и болнави, а доста са и починали .1 Кор.11:30 .  “О, Бог Е любов !”  -  и точно това правилно изказване , използвано изолирано от останалото откровене за Святият Бог ,  се е превърнало  в примка за самите нас !

Със съвършена омраза ги мразя – за неприятели ги считам !” – дано това да не се изпълни за самите нас, хора ! Време е да излезем “нашироко”  - там,  където Той Е Владетелят, Единственият Господар и Съдия !! Той Е Идващият на облаци ! Мощният  Съдия, Славният Яхве !!! Нашата душевна склонност да преиначаваме Словото и да го нагаждаме спрямо нашите стериотипи е пагубна за самите нас !

Нека изтрезнееем към Правдата, в Чиито рани се спасихме ! Исус Е Словото ! Той Е Началото и Краят ! Той идва, за да ни съди ! Нека живеем с благоговение и почит ! Слава на Господа ! Нашият Бог има непоносимост към лицемерието и фалша, който е кваса на фарисеите и садукеите ! Нека се покаем и разтворим сърцата си за Живият Бог, Който говори СЕГА !

 Или искате да подбудим Господа към ревност ?

Ние по- силни ли сме от Него ?! 1Кор. 10:22

 А когато биваме съдени от Господа,

с това се наказваме, за да не бъдем осъдени заедно със света. ”

1Кор. 11:32

                             Ето – ида скоро ; и в Мен е наградата , която давам да отплатя  на всекиго,според каквито са делата  Аз Съм Алфа и Омега, Първият и Последният, Началото и Краят.
 
 Блажени , които изперат дрехите си , за да имат право да дойдат при  дървото на живота и да влязат през портите на града !

Откр-е 22:12- 14

  Твърде дълбоко и искренно се съмнявам, че твоят пастир (или- "овчар", за повече близост до оригиналните писания...нали знаеш, че пастОр е КАЛАМБУР?! Х,американски- такъв... и че няма "лидери", "главнокомандващи", "началници",а слуги, наети до определено време от Госпадарят на дома-събранието-църквата- еклесията, на вярващите? :-)

  Прости въпроси, разбиващи традиционните крепости, де...нищо лично (;-)  ) всъщност те поучава за Неговото царство, за Неговата правда и за идващият съд.

  Съмнявам се, че някой те учи да живееш праведен и добър живот, както е и словото от първите пратеници, както е и учението на Идващият ни от небесата Господар... Просто хипотеза, де- не се впрягай...  (:-)

Владо.

**********************Бог Е Свят !!**************************


 




Гласувай:
0



1. daliq - Бих допълнила:
02.10.2008 15:06
Бог е Свят,и Вселена, И чудо(част от Земното Чудо),
Безвремие,Истинност,Правда,Вечност и в частност любов !
цитирай
2. vminev - Е, Бог не може да Е част от самото Си ...
20.05.2009 14:35
Е, Бог не може да Е част от самото Си творение, все пак... :-) .

А под "Свят" имам впредвид еврейското "Кадеш", което означава не "Свят"- планета, галактика, или нещо подобно, а прилагателно = Свят, Чист, Отделен, Различен в своето естество, несвойствен за греха.

Библията нарича Бог Свят, а човечеството - грешно. това е основно и спрямо него можем да размишляваме за явлението "ГОЛГОТА" И какво е станало там, ВСЪЩНОСТ...

Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vminev
Категория: Други
Прочетен: 162928
Постинги: 62
Коментари: 107
Гласове: 225
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930